Mi a fészmese?

Apu, mi az a fészmese?

Hát, tudod, kisfiam ez nagyon egyszerű. A fészmese, az olyan, olyan izé…, na, mondjad már, a fészmese az olyan... hogyishívják. Várjál egy cseppet gyermekem, imádom, amikor kérdezel, így legalább tanulsz. Na, figyelj, a fészmese, a fészmese, az olyan…olyan...olyan izé, vagy inkább...miafene, hogy is…Nézd már, hát itt van a nyelvemen. Mit kíváncsiskodsz itt velem gyermekem, ott a net, meg a fész, gyere, nézzük meg. Csináld, majd én ellenőrzöm. Hú, de gyors géped van. Hogy ez az enyém? Mióta? Biztos rányomtál gyorsan egy programot. Mit, szpídet? Az nem valami fű, vagy ilyesmi? Jó, jó majd megnézem. Ezután.

Na, látod, itt van, hát mondtam én. Ez a leghasznosabb tudás. Tudni keresni. Ez így van, hidd el gyermekem, így van az életben is. Tudni kell keresni!

Na, akkor nézzük.

Mi a fészmese? (La-cikipédia)

Keletkezésének helyére és idejére nézve, a kutatások legfrissebb eredményei alapján teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy 2015. augusztus 31-én hétfőn, Erika napján, reggel hat óra húsz és hat óra negyven perc közötti időszak alatt, egy Samsung RV508-s laptop fényes, G betűnél enyhén kopott klaviatúráján keletkezett először. A nappali kelet nyugati tájolású sarkában. Kelet népe a Nyugatban. Holmáshol.

1.) A fészmese, az fészmese.

2.) Még annál is több.

3.) Ami kevesebb az a btű, de ez már szabálytalan.

3.) a fészmese = saját fészkén helyezkedő, (saját helyén fészkelődő, úgy mint: mi jár a fejedben, hozzászólások, kommentek), rövid, legfeljebb a „tovább” vagy a „bővebben” gombokig terjedő (de szóközök nélkül maximum 840 karaktar), a mese klasszikus, vagy új, vagy bármilyen szereplőivel írt, esetleg csattanóval befejezett, tetszőleges műfajú, értelmes, vidám, szomorú, humoros, bölcselkedő, de mindenképpen érthető és tanulságos,saját, vagy hozott történet. Egyszóval: bármilyen, olyan, mint: A MESE. (Ennek mintájára van még fészvers, fészdráma, fészforgatókönyv, fészdarab, fészdal, fészminden. Mottó: „ne láss (d):  < tovább >”. 

A tetszik gomb megnyomása 840-szer nem számít ennek, akkor sem,ha megtudod.Nyomni.Ennyiszer. Szóközökkel nem lehet spórolni, a helyesírás nagyon fontos!  A sorközök is legyenek meg.      [értelmező kéziszótáram = cikipédia]                         

magyar fészmese = olyan fészmese, amely magyar.    [értelmező kéziszótáram = cikipédia]        

Na, látod gyermekem, ennyi: velőset, röviden. Velőset.Velő. Vlő. Ez már szabálytalan.  

Hogy is van az a szpíd?